CSR

2022

InfoCons – organizație pentru protecția consumatorilor

InfoCons este o organizație de protecția consumatorului, membră în Consumers International (Organizația Mondială de Protecția Consumatorilor) și fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori din România.
Consumatori, uniți-vă! www.consumers-protection.org (Unica platformă globală de protecția consumatorului prin care ai acces la numerele de urgență din peste 100 de țări) / www.infocons.org. 

Descarcă aplicația Gratuită InfoCons de Protecția Consumatorilor prin care ai acces la o informație corectă, transparentă, independentă, care te ajută să decizi tu pentru tine - unica aplicație globală de protecția consumatorului care se regăsește în 33 de limbi de circulație internațională.

AMAIS

AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) este o organizație non-profit, înființată în 2015. Misiunea organizației este de a construi o societate incluzivă, aplicând principiile designului incluziv în arhitectură și tehnologie.

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”

Asociația Salvați Câmpulungul și Muscelul dorește protejarea sănătăţii şi vieţii locuitorilor Câmpulungului şi Muscelului şi a renumelui de zonă turistică. Scopul principal al Asociației Salvați Campulungul și Muscelul îl reprezintă achiziţionarea unui laborator mobil şi a unei staţii fixe, cu ajutorul cărora vor fi măsurate calitatea aerului şi nivelul de poluare şi îi vor face să fie mai responsabili pe cei care ard mii de tone de deşeuri aduse cu vapoarele din toată lumea, pe post de combustibil, în procesul de fabricaţie, şi pe toţi cei care au activităţi economice în Muscel.

ARCEN

Proiectele și programele ARCEN introduc un model de restaurare și conservare a memoriei Bucureștiului, de refacere a legăturii dintre cetățeni și cetate, de valorificare și activare prin cultură a potențialului etic, educativ și recreativ al orașului precum și de îmbunătățire a legislației privind protecția patrimoniului construit și a zonelor istorice ale Bucureștiului. Printre proiectele sprijinite se numără Catalog București și Antiseismic District.

Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități. Echipa FCB construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru București. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din țară. Cel mai ambițios proiect al FCB este Bucureștiul Pregătit - ca mai amplă campanie de pregătire a Bucureștiului și locuitorilor săi, prin informare, educare și dezvoltarea unei rețele de suport pentru intervenție în caz de cutremur.

Linfield/Ajungem MARI

Ajungem MARI este un program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Scopul programului este să îi sprijine pe copii și tineri să ajungă oameni MARI, responsabili, independenți și fericiți. Programul educațional Ajungem MARI a demarat în București în 2014 și s-a extins rapid, incluzând tot mai mulți copii. În prezent, în București și cele 23 de județe în care sunt prezenți, 2.500 de copii și tineri minunați instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe frumoase, de formare prin ajutorul programului Ajungem MARI.

Ovidiu Ro 

Misiunea Asociației OvidiuRo este de a face educația preșcolară accesibilă și eficientă pentru toți copiii din România. Creierul copilului are nevoie de stimulare pentru a se dezvolta, iar succesul în școală este în mare măsură dependent de experiențele din primii ani de viață. Copiii care cresc în familii în care nu există cărți, o situație din păcate frecventă în comunitățile sărace, sunt deja în dezavantaj la momentul începerii clasei pregătitoare, iar riscul de abandon școlar este foarte mare.
 

 

2021

Ovidiu Ro 

PAID sprijină OvidiuRo pentru ca fiecare copil, indiferent de cât de sărac este, să aibă acces la o educație timpurie de calitate, căci acesta este fundamentul viitorului fiecărui copil. Din 2004, toate activitățile sunt desfășurate la nivel național și sunt dedicate copiilor de vârsta preșcolară și din clasele primare, precum și profesorilor lor.

Bucureștiul Pregătit

Bucureștiul pregătit este cea mai amplă campanie de pregătire a Bucureștiului și locuitorilor săi, prin informare, educare și dezvoltarea unei rețele de suport pentru intervenție în caz de cutremur. Fondurile colectate în cadrul proiectului vor fi direcționate, printr-un mecanism de finanțare transparent, către inițiative care pregătesc bucureștenii, dezvoltă infrastructură de prevenție sau intervenții și contribuie la creșterea gradului de educare în caz de cutremur.

Antisesismic District

Această inițiativă face parte din proiectul District 40, demarat de ARCEN în 2018, pentru reabilitarea prin cultură și educație a comunității și a cartierului din zona Grădinii Icoanei, denumită și District 40. Este o zonă centrală a Bucureștiului care cuprinde 209 imobile cu risc seismic I, II, U1, U2, U3 (conform listei oficiale a Primăriei Capitalei) și alte 176 imobile multietajate, mai vechi de 50 de ani, fără expertiză tehnică, dar care prezintă fisuri seismice și care au fost identificate în cadrul proiectului ARCEN, Catalog București prin metodologia propusă de Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic.

 

2020

O șansă în plus la educație pentru 180 de copii

Cu sprijinul Fundației Swiss Re și al PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale), Asociația Lindenfeld, prin programul educațional Ajungem MARI, a demarat proiectul “Conectați la educație” prin care peste 180 de copii din centre de plasament și familii defavorizate au primit dispozitive electronice pentru a participa la activități educative și școlare online.

Donație de 500.000 de lei pentru Spitalul Județean Brașov

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) vine în sprijinul autorităților și a cadrelor medicale în lupta cu pandemia de coronavirus și oferă 500.000 de lei pentru dotarea cu tehnică medicală a secției de terapie intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.