Sistemul asigurărilor obligatorii de locuinţe din România, prezentat în cadrul "IIF - PROPERTY INSURANCE - the NatCat challenge and beyond"

23 martie 2018


Modul în care s-au dezvoltat, de-a lungul timpului, sistemele de modelare a riscurilor, dar şi lecţiile învăţate de industria de re/asigurări după 2017, unul dintre cei mai costisitori ani din punctul de vedere al pagubelor provocate de dezastrele naturale, au fost doar câteva dintre subiectele analizate pe 23 martie 2018, cu prilejul conferinţei "IIF - PROPERTY INSURANCE - the NatCat challenge and beyond".

Evenimentul a reunit profesionişti reprezentând cele mai importante entităţi de re/asigurare, furnizori de tehnologii digitale, regulatori de daună şi companii de modelare a riscurilor din întreaga lume şi a avut loc în Praga, Cehia.

În cadrul acestuia, Nicoleta Radu, Director General, PAID România, a vorbit despre situaţia din România şi despre sistemul asigurărilor obligatorii din ţara noastră.

„România este de departe una dintre ţările europene cu cea mai mare expunere la riscuri NatCat. Ţara are trei riscuri majore care pot apărea ca pericole unice sau ca o consecinţă a unui cutremur, a unei inundaţii sau a unei alunecări de teren”, a declarat Nicoleta Radu. „De la începutul activităţii, PAID a obţinut o creştere de 450% a business-ului. Compania a încheiat 2017 cu 1,7 milioane de poliţe obligatorii emise, alte 1,3 milioane de poliţe facultative fiind înregistrate la nivelul ţării”, a adăugat Directorul General al PAID.

23.03.2018
57